Kalvens liv

Vi henter kalvene hos mælkeproducenter med jerseykøer, når de er 14 dage til  3 uger gamle. Kalvene går frit rundt i halm i store fælles bokse. Stalden er åben, så de får masser af frisk luft. Det gør, at medicin forbruget er minimalt. Foder består af mixet græs, majs og special blandet kraftfoder. Dyrene har adgang til foder og vand hele døgnet.

 

Når de er over 1 år, bliver de slagtet under rolige forhold ved Skallebølle slagtehus.

De bliver herved ikke stresset, hvilket har stor effekt på kødets kvalitet. Efter slagtning hænger kødet og krogmodner i 16 dage, før det bliver parteret og vakuumpakket. Kødet afhentes i køletrailer og lægges i vores køleskab, hvor det ligger på køl i to uger. Dér modner det videre. Vi har altid fersk kød i butikken. Indfryses herefter.

 

Gårdbutikken

Gårdbutikken åbnede d. 22/02-2013 Udvalget er blevet større, og vi kan tilbyde over 40 forskellige udskæringer. Vi har fersk kød og pålæg i butikken. Fersk hakkekød kan bestilles til den dag, der parteres. Sådanne bestillinger skal være os i hænde senest mandag aften.

 

Der kan købes  ½ – 1  kalve som parteres, hvor kunden, i samråd med slagter, vælger den udskæring man ønsker – kunden pakker selv kødet. Hvis der ønskes vaccum pakket kød er det for egen regning

En halv kalv kan købes/afhentes direkte fra kølerum, hvor du selv parterer.