Kalvens liv
Vi henter kalvene hos mælkeproducenter med jerseykøer, når de er 14 dage til 3 uger gamle. Kalvene går frit rundt i halm i store fælles bokse. Stalden er åben, så de får masser af frisk luft. Det gør, at medicin forbruget er minimalt. Foder består af mixet græs, majs og special blandet kraftfoder. Dyrene har adgang til foder og vand hele døgnet.
Når de er over 10 måneder – 1 år, bliver de slagtet under rolige forhold ved Skallebølle slagtehus.
De bliver herved ikke stresset, hvilket har stor effekt på kødets kvalitet. Efter slagtning hænger kødet og krogmodner i 16 dage, før det bliver parteret og vakuumpakket.
Kødet afhentes i køletrailer og lægges i vores køleskab, hvor det ligger på køl i to uger. Dér modner det videre. Vi har altid fersk kød i butikken. Indfryses herefter.
Gårdbutikken
Gårdbutikken åbnede d. 22/02-2013 Udvalget er blevet større, og vi kan tilbyde over 50 forskellige udskæringer. Vi har fersk kød og spegepølser og røget inderlår i butikken. Fersk hakkekød vil være i butikken i lige uger om torsdagen når vi åbner kl. 10.00. Bestillinger modtages gerne senest søndag aften i ulige lige uger eller selvfølgelig i butikken.
Der kan købes ½ – 1 kalve som parteres, hvor kunden, i samråd med slagter, vælger den udskæring man ønsker – kunden pakker selv kødet.
Hvis der ønskes at kødet skal vakuum pakket er det ud over prisen.
En halv kalv kan købes/afhentes direkte fra kølerum, hvor du selv parterer.